Minden ami dj

Friss topikok

Reloop Mixage IE

2010.10.28. 13:27 | Chris Stevens | Szólj hozzá!

Mixelj korhatárok nélkül!!  Reloop Mixage IE

 

A Reloop a Digital Jockey sorozat mellet egy újabb de méreteiben kisebb eszközt jelentetett meg ami a Mixage IE névvel fémjelzett. Az eszköz első ránézésre lehetne akár a Digital Jockey kisebb változata is amellyel nem is tévedtünk nagyot. Minden olyan kialakítás illetve megoldást belezsúfoltak ebbe az eszközbe, amely jól működött a nagy elődökben is. Eme elgondolás mentén korhatár nélkül hódolhatunk szenvedélyünknek anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot is kötnénk a megoldások területén.  

 

 

Lássuk is ezt a kis üdvöskét közelebbről.

Összesen 54 MIDI jel generálására szolgáló gombok és pótméterek találhatóak ezen az eszközön. A már jól megszokott jog tárcsák funkciói scratch és pitch bend illetve gyors keresés. A jog tárcsák alatt további ismerős gombokat találunk ezek nem mások mint a Play, Cue, Cup és ide helyezték el a szinkronizáció (Sync) gombot is. Ezzel is könnyítve a hobby DJ -k feladatát. A jog tárcsák felett is hasonló már ismerős gombok sorakoznak föl, de már jóval kevesebb számban mint a nagyobb testvéreken. Ezekkel a gombokkal viszont ugyanolyan változatossá tehetjük alkotásainkat mintha egy drága pult előtt dolgoznánk. A gombok funkcióit tekintve hurok vagy más néven Loop a már jól megszokott effekt gombok FX és ezek paraméterezhetőségét elősegítő tekerő pótméterek DRY/WET illetve a tempó szabályozására szolgáló csúszó pótméter.

 

A középső a mixer rész amely szintén csúszó és forgó pótméterekből áll amelyek a következők. Legalul a Cross Fader fölötte föggőleges irányban a hangerő szabályzó pótméterek találhatóak. Egy kis érdekesség, hogy a két pótméter bal illetve jobb oldalára egy - egy kivezérlés jelző is helyet kapott. A hangerő pótméterek fölött egy újabb gombot találunk ezekkel a gombokkal tudjuk kiválasztani melyik oldalba szeretnénk belehallgatni. E két gomb között találjuk azt az egységet amellyel választhatunk, hogy a mester vagy a csatornákat szeretnénk hallgatni a fülesünkben. Ezen egységek fölött már csak a hangszínszabályzó pótméterek (High, Mid, Low) illetve a mester (Master) és fejhallgató (Phones) hangerő szabályozására szolgáló egységeket találjuk.

 

Amit pedig szintén nem hagyhattak ki erről az eszközről sem, az a Trax Select és a Load gombok mellyel elfelejthetjük az egér használatát. A Trax Select gomb abban segít nekünk, hogy a gépünk zenei mappái között tudjunk keresgetni. És ha már megtaláltuk a legjobb zenéinket akkor a Load gomb segítségével könnyedén betölthetjük akár a 4 lejátszó (A, B, C, D) bármelyikébe. Ebből már érthetően adódik, hogy szintén az elődökhöz mérten 4 deck vezérlését teszi lehetővé ez az eszköz is. (csak TRAKTOR PRO verziónál!)

 

 

Egy kis belső felépítés.

Profi megoldások jellemzik ezen a területen is hiszen ASIO driver kompatibilis mellyel tökéletesen és gyorsan mixelhetünk az alacsony késleltetési idő révén. Maga a hangkártya egy integrált 4 csatornás USB audio interface, ad konverter felbontása 16 bit illetve a mintavételezési frekvencia 48 kHz. Output kimenet RCA csatlakozókon keresztül valósul meg és a fejhallgató és mikrofon pedig 6,3 Jack csatlakozáson keresztül.

Rendszerkövetelmény

 Minimális rendszerkövetelmények PC:
      
- Windows XP (SP3), Windows 7 (32 bit/64 bit)
      
- Legalább Pentium IV / Intel Core Duo 1,4 GHz-es (nem ajánljuk AMD processzort!)
      
- Legalább 1 GB RAM
      
- CD-ROM/DVD-meghajtó

      
Minimális rendszerkövetelmények Macintosh:
      
- OS X 10.5/10.6
      
- Intel Core Duo család (csak az Intel Mac), 1,66 GHz-es
      
- Legalább 1 GB MB RAM
      
- CD-ROM/DVD-meghajtó

Fontos tudnivaló ezeknél az eszközöknél, hogy a minimális rendszerkövetelményektől jó ha túlméretezzük gépünk teljesítményét mert ezzel elkerülhetünk néhány apró problémát.

 

A csomag tartalmaz egy Reloop Mixage IE vezérlőt méretei  ( 370 x 44 x 258 mm) illetve egy Traktor LE szoftvert, emellett van még egy USB kábel illetve hálózati adapter. 

 

Ahogy a csomag tartalmából már kiderült Reloop Mixage IE szintén a már jól megszokott Traktor LE verzióval fogja a gyártó forgalomba hozni mellyel tökéletes összhangban profi mixeket tudunk készíteni.

Reloop Mixage IE mix korhatárok nélkül!!!

 

Forrás: www.zaj.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lemezlovas.blog.hu/api/trackback/id/tr602405289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása